Ronny Pøbel består av f.v. Citrus Minus, Dan Thunderbird, Ronny Pøbel og Chris Damien Døkk.

Ut fra ingenting dukker Ronny Pøbel, blikkenslageren fra Gjøvik, plutselig opp i Oslos rockemiljø. Ronny Pøbel utnevner seg selv til "samfunnshater #1" med parolen "Føkk Døkk!" Før den tid hadde Pøbel skilt seg for å bli Backstreet Girls’s roadie.

Ronny Pøbel har i mange år skrevet tekster, og hatt en drøm om selv en dag å kunne stå på scenen. "Det er på scena alt kjæm ut!", sier Pøbel. Han skriver alle tekstene på skivene sine.

I 2006 begynner Ronny å lage de velkjente låtene, i samarbeid med Petter Baarli og Dan Thunderbird fra Backstreet Girls. I 2007 er Ronny klar. Debutalbumet "Føkk Døkk" blir gitt ut.

Innspillingen av debutalbumet blir unnagjort på 1.2.3 i Laidback Studio. Resultatet blir en brutal, intens og nådeløs pønkrockplate. En "rett-i-trynet-plate" som får kritikerne til å gå av hengslene med kun toppkarakterer på terningen.

Oppfølgeren "Raseri" blir utgitt i 2009. Anmelderne er enige om at produksjonen på "Raseri" er bedre enn på debutskiva. Likeså mener mange kritikere at skiva er mer kompakt, jevnere og bedre profesjonelt sett. Flere musikkanmeldere mener videre at låtene på "Raseri" er mer gjennomarbeidet denne gangen.

Ronny Pøbels tredje utgivelse kommer i 2010. Albumet får tittelen "Rolig Rolig". Kritikere mener at plata viser nye sider ved Pøbel. Ved siden av Pøbels vanlige "rett-i-trynet"- punk inneholder denne skiva låter som bryter litt med tradisjonell Pøbel. Sanger som er såre og dype, særlig låta "Borte". En annen ting ved denne skiva er at den har låter som ligger mer opp mot rock ‘n’ roll enn punk. Enkelte musikkjournalister mener videre at stemmen til Pøbel kommer bedre frem på flere av låtene.

Pøbels fjerde album får tittelen "Staten er ei fitte". Den er et opprør og et varsko til staten, bl.a. i forhold til en vanskelig barndom, og livet hans. Pøbels barndom var mye preget av fyll og krangling i hjemmet, og tittellåten "Staten er ei fitte" er et spark mot staten. Ronny Pøbel ble som tiåring hentet ut av hjemmet sitt av politiet og plassert på barnehjem i to år. Dette gjenspeiler seg i låten. I tillegg er anmelderne skjønt enige om at denne platen er helproff til fingerspissene og vitner om dyktige musikere.

Ronny Pøbel m/Tre Gærne Pønkere gir ut en 10 tommer med seks låter den 30.12.2012. Tittelen på minialbumet er "Gi meg Elm tilbake". Utgivelsen grunner i Pøbels savn etter Elm Street Rock Cafe, som avviklet driften i 2011.

Ronny Pøbels slipper sitt femte album "Rusfrie Dager" fredag 03. januar 2014. Skiva blir utgitt kun som vinyl og stream. Førstesingelen til skiva slippes 12.01.13 og inneholder låtene "Radio" og "Katastrofe". Releaseparty ble avholdt på et rimelig tettpakket John Dee (Oslo) 04. januar 2014. I forbindelse med albumutgivelsen blir det avholdt en releaseturnè rundt om i landet vinteren/våren 2014. Totalt blir det avholdt 15 konserter på turneèn.

Våren 2014 er flere norske filmselskaper/producere i kontakt med bandet med spørsmål om å få benytte låta "Staten Er Ei Fitte" i sine produksjoner. Det endre opp med at låta blir å finne på filmen "De Umoralske". I tillegg gjør Ronny intervju med flere store norske aviser og musikkmagasiner i etterkant av turneèn.

Sommeren 2014 skriver Ronny Pøbel tekster til en ny juleskive som skal slippes 18. desember 2014. Skiva spilles inn høsten 2014. Albumet får tittelen "Kong Vinter" og slippes 18. desember. Releaseparty blir avholdt på John Dee 18.12. Deretter legger bandet ut på en liten miniturnè i januar 2015! Det blir avholdt totalt 10 konserter! I forbindelse med albumslipp gir Ronny et intervju med "Desibel Musikkmagasin". Det blir også gitt konsertanmeldelse samt avisintervjuer.

Uke 26, 2015, går Ronny Pøbel igjen i studio. Gutta er klare for å spille inn sitt syvende studioalbum. Skiva får navnet "Nok Et Mesterverk". Albumet blir utgitt med relèaseparty på John Dee i Oslo 16. januar 2016, etterfulgt av en releasèturne rundt omkring i landet.

Høsten 2015 bestemmer bandet seg også for å utgi en julesingel. Singelen får tittelen "Jul i Refstadsvingen" og utgis med releasèparty på Tapeo Mat & Vinhus den 11. desember. Singelen blir kun utgitt digitalt.

21. desember 2016 skal det feires - det er nå 10 år siden det kritikerroste albumet "Føkk Døkk" ble sluppet! 10 års eksistens skal feires med jubileum på John Dee i Oslo. Samme dato slippes bandets siste julesingel, 7" "Nissen Hater Ronny Pøbel".


SKIVEANMELDELSER:2016 - NOK ET MESTERVERK (4/6 av Trønder-Avisa - "... og både lydbilde og produksjon har blitt langt bedre", "Nok Et Mesterverk er sannsynligvis den beste skiva fra Ronny Pøbel, ikke minst takket være saftige gitarer og et kraftfullt arrangement".

2014 - RUSFRIE DAGER (4/6 av Trønder-Avisa - "leverer som forventet – og litt til!", "fremstår som litt mer seriøs enn sine forgjengere").

2011 - STATEN ER EI FITTE (4/6 av Oppland Arbeiderblad - "låter på alle måter frekkere og bedre", "et album med større spennvidde enn de tre foregående". 4/6 av Østlendingen - "Sterkt, intenst og troverdig", "rå og ærlig pønk", "hans mest personlige album". 5/6 av NorskMusikk.org - "musikk som er skapt for konsert", "Musikken er helproff til fingerspissene, dyktige musikere").

2010 - ROLIG ROLIG (4/6 av Østlendingen - "Trivelig tregrepspunk", "Rått, vilt og ekte, som vanlig", "Her koker det fra første akkord". 5/10 av Musikknyheter.no - "betydningsfull låt", "glimt av nye sider", "vi trenger sårt det lille vi har av kvalitetspunkrock på norsk").

2009 - RASERI (NRK Lydverket - "Norsk pønkrocks ypperste tilskudd". 4/6 av Østlendingen - "dundrer videre", "Full fart, hemningsløst aggressivt og befriende ukommersielt", "Jo da, dette svinger". 6/7 av Groove.no - "Pøbels vokal er glitrende", "Stødige gitarriff dundres ut", "dette var deilig å høre". 7/10 fra Musikknyheter.no - "ektefølt punkrock rett fra levra", "Produksjonen på ”Raseri” er bedre", "jevnere og bedre skive").

2007 - FØKK DØKK (5/6 fra NRK Lydverket - "herlig lyn fra klar pønkhimmel", "norsk erkepønk ivaretar tradisjoner". 5/6 fra Varden.no - "en knyttneve i trynet som ryster deg skikkelig". 5/6 fra Musiq.no - "blåst av banen", "rock’n roll i ekte punk-stil", "drevne folk").